Waarom Ripple’s CEO zegt dat de verandering van het inflatiebeleid van de Fed goed is voor de crypto-sector…

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve kondigde een beleidswijziging aan met betrekking tot de inflatiedoelstellingen. De Fed vindt het goed dat de inflatie de komende jaren boven de 2%-doelstelling uitkomt. Ripple’s CEO, denkt dat de nieuwe aanpak van de inflatie de basis legt voor een verdere depreciatie van de Amerikaanse dollar in de nabije toekomst, wat uiteindelijk een zegen zal zijn voor de crypto-sector.

Afgelopen donderdag 27 augustus kondigde de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, een grote verandering in het rentebeleid aan die de inflatie boven de verklaarde doelstelling van 2% zou kunnen duwen en tegelijkertijd de rentetarieven voor een langere periode laag zou kunnen houden. Powell benadrukte dat de focus van de Fed nu ligt op het stimuleren van de werkgelegenheid op een manier die ten goede komt aan de lage en middeninkomensegmenten van de samenleving.

Met name de beslissing van de Fed om een hogere inflatie te accepteren zal waarschijnlijk de koopkracht van de dollar verder verlagen, wat op zijn beurt de prijs van activa zoals goud en cryptocurrency’s zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple kan opdrijven.

Ontdek waarom de CEO van Ripple denkt dat de beslissing van de Fed om de inflatie toe te staan de 2%-limiet te overschrijden gunstig zal zijn voor de crypto-sector en lees de laatste financiële krantenkoppen met de Born2Invest mobiele app.

Ripple’s CEO interpreteert de beslissing van de Fed positief voor de crypto-sector

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, gaf in een tweet commentaar op de historische beslissing van de Fed om de inflatie te verhogen en zei dat deze stap zeer gunstig zal zijn voor „Crypto“.

De Ripple-baas gelooft dat de Amerikaanse dollar in de nabije toekomst nog verder in waarde zal dalen. Als dit gebeurt, zullen Bitcoin en Co. aantrekkelijker worden voor investeerders omdat ze hun kapitaal willen beschermen tegen de verzwakkende dollar.

Garlinghouse schreef: „De pandemie gooit zoveel speelboekjes uit het raam… De actie van gisteren staat in contrast met decennia van precedenten. De tekenen zijn dat de dollar in de nabije toekomst verder zal verzwakken (wat leidt tot een verdere diversificatie van de activa, wat zeker goed is voor Crypto)“.

De Ripple CEO is niet de enige die de beslissing van de Fed ziet als bullish voor BTC en Co…

De gebroeders Winklevoss voorspelden bijvoorbeeld dat Bitcoin Method op een dag waarschijnlijk tot 500.000 dollar zal stijgen, omdat het letterlijk de enige langetermijnafdekking is tegen de door de FED veroorzaakte inflatie.
De tweeling gaf toe dat goud in het verleden heeft gediend als een betrouwbare opslagplaats van waarde. Beleggers die op zoek waren naar een vangnet tegen de inflatie dreven de prijs van goud op en lieten het handelen tegen een hogere prijs dan waar de vraag naar het goud ooit had kunnen zijn. En tot nu toe heeft het goed gewerkt.

Volgens de tweeling heeft het gele metaal echter problemen die Bitcoin, althans in deze vorm, niet kan bedreigen. De broers suggereerden dat aangezien de goudreserves onbekend waren in het universum, het slechts een schaarse hulpbron was op de planeet aarde.

De ’space gold rush‘ is begonnen. De Amerikaanse regering heeft al wetten aangenomen die het mogelijk maken dat asteroïdenbedrijven alles wat ze ontginnen uit asteroïden of op een andere manier in de ruimte ontginnen, in eigendom hebben.

Ze voegden eraan toe dat Elon Musk, oprichter van ruimteonderzoeksbureau SpaceX, al plannen heeft aangekondigd om goud te delven op asteroïden die „onvermijdelijk zouden leiden tot een langdurige krater in de prijs van goud“. Het onvermogen om grote hoeveelheden goud mee te nemen of zelfs over de grens te brengen is een andere handicap van het edelmetaal dat de Bitcoin-cursus in de hand zal werken.

Volgens de Winklevoss-tweeling dragen deze factoren bij aan het leggen van de basis voor de omhoogschietende Bitcoin-prijswaarderingen in het licht van een potentieel hyperinflatoire Amerikaanse dollar en de steeds toenemende hoeveelheid goud in de toekomst.