Hvordan kan CMEs økning påvirke Bitcoins spotpriser?

Bitcoins nåværende marked gjennomgår en betydelig prisoppdagelse, og dens effekter blir merket over hele bransjen. Tradere og investorer følger nøye med på markedet, og aktivitetsnivået er også veldig høyt.

Derivatelandskapet har heller ikke blitt liggende alene med institusjonelle cateringfirmaer som CME for tiden registrerer imponerende høyder på hitlistene.

CME Bitcoin Futures – høyt OI og høyere volum

Som illustrert av det vedlagte diagrammet, registrerte CME Futures-volumet sin heltid de siste 24 timene, med tallene for det samme nær 2,7 milliarder dollar. Det daglige gjennomsnittsvolumet var i skrivende stund godt over $ 700 millioner.

I tillegg registrerte Open Interest også en ny high. 1,8 milliarder dollar i OI ble registrert 4. januar 2020, og tallene for det samme fortsatte å stige siden kontraktsutløpet i desember.

Mens derivatmarkedet ikke påvirker Bitcoins spotpriser direkte, så forholdene ut til å være spesielt forskjellige i pressetiden.

Er en arbitrasjemulighet i blandingen?

Selv om spotpriser ikke påvirkes direkte av Futures-produkter, har det på kort sikt en viss innvirkning. Et betydelig kjøp i Futures-markedet kan raskt utnyttes gjennom arbitragehandel i spotmarkedet og omvendt.

Enkelt sagt, når det er en høy økning i CME Futures-volum eller OI som i pressetiden, kan handelsmenn lete etter en arbitrage der de er ivrige etter å kjøpe eller selge spot Bitcoin til en høyere eller billigere pris etter kjøpet. Det er en tidskrevende prosess der prisavviket mellom flere børser spiller inn.

Mens dette fungerer på kort sikt, på lang sikt, kan CME Bitcoin Futures også tillate et økt nivå av stabilitet for spotpriser. Den økende kapitalstrømmen i CME Futures indikerer en høyere akkreditert handelsinteresse. Det fører til de-risikering av BTC-spotpriser da CME bringer inn kapitalinnstrømning fra vanlige handelsmenn, og det kan være et resultat av høyere volumer og OI.

Sammenhengende Bullish Market med CME

Det er viktig å merke seg at 2017’s bull run ble sultet av institusjonelle produkter som ikke viste prisforbedring for spotprisene. Derfor ble rallyet vasket bort som et sandslott uten sterke grunnleggende forhold.

CME-derivater er mye mer uttalt og populære for øyeblikket, og innvirkningen på BTCs spotpriser vil muligens også manifestere seg i det lange løp.