Herstellend van de grootste eendagsdaling, gaat Bitcoin 6% naar $35.842.

Er is een reeks factoren aangehaald voor de stijging van Bitcoin, die laten zien hoe moeilijk het is om de oorzaak van de laatste volatiliteit te achterhalen.

Duidelijkheid op bitcoin

Bitcoin sprong op woensdag naar een andere recordhoogte, slechts twee dagen na het registreren van de grootste eendagsdaling sinds maart.

De grootste cryptocurrency ter wereld ging maar liefst 6% tot $35.842 vooruit en overtrof het vorige hoogtepunt van $34.792 op 3 januari. Het stortte maar liefst 17% in op maandag. De digitale munt verviervoudigde in 2020.

Er is een reeks factoren aangehaald voor de stijging van Bitcoin, die laten zien hoe moeilijk het is om de oorzaak van de laatste volatiliteit aan te wijzen. Sommige handelaren wezen op een JPMorgan Chase & Co. prijsverwachting voor de lange termijn van maar liefst $146.000, terwijl anderen de algemene risk-on stemming op de wereldwijde financiële markten aanhaalden.

„Duidelijke stierenmarkt, en we krijgen geen 30% tot 40% dalingen zoals in 2017,“ zei Vijay Ayyar, hoofd business development met crypto exchange Luno in Singapore. „De markt is meer volwassen met grotere kopers. Houd in gedachten dat we in een parabolische fase zitten en dat ze het beste uit zichzelf halen.“

Meer instellingen en bekende investeerders, van Paul Tudor Jones tot Scott Minerd en Stan Druckenmiller, zijn begonnen met het toewijzen van fondsen aan Bitcoin of hebben gezegd dat ze daarvoor open staan.

Grafiek

„De achtervolging hoger is terug op basis van het idee dat grotere hoofdstraatinvesteerders geïnteresseerd zijn in het opbouwen van posities op langere termijn,“ zei Stephen Innes, hoofdstrateeg van de wereldwijde markt met Axi. „Dit gaat allemaal over het nieuwe tijdperk van de blokketentechnologie, waar Bitcoin zo uniek mee is verweven.“

Terwijl sommigen beweren dat de cryptocrisis een dekmantel biedt tegen dollarzwakte en inflatierisico’s in een wereld die overspoeld wordt door fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen, zeggen anderen dat retailbeleggers en trendvolgende kwantumfondsen een onhoudbare zeepbel aan het opstuwen zijn.

„Bitcoin is beter in goud dan goud is in goud,“ zei Anthony Scaramucci, oprichter en managing partner van SkyBridge Capital, in een interview dinsdag. De firma is de laatste die op de Bitcoin-bandwagen komt, en lanceert deze week een crypto-centrisch fonds.